LÉLEGEZZ!

A rendezvény kezdete: 2014.06.28 10:00
A rendezvény vége: 2014.06.28 17:00
Helyszín neve: Benczúr Ház
Helyszín címe: Budapest VI. ker, Benczúr u. 27.

Egy nap a kreatív életvitelről és arról, hogyan tudunk az életünkbe igazi fordulatokat elindítani.

kep1

Szeretettel invitáluk 2014 június 28-án, 10-17h között a VI. ker Benczúr u. 27. szám alá, ahol workshopokon, előadásokon és egyéni coaching ülésekben muníciót szerezhetsz magadnak ahhoz, hogy az életedben változásokat indíts el.

A programokból erőt meríthetsz, magadról tanulhatsz, és egy-egy konkrét élethelyzetben a szükséges első lendületet coach kollégáktól megkaphatod ahhoz, hogy kreatívabban, rugalmasabban élj és lélegezz!

Élj a lehetőséggel! Élj! Lélegezz! Mutasd meg magadat!

Regisztráció: info@coachok.hu

 

Izelítő előadások:

A nap házigazdája Baska Judit

Miért lesz jó ez a nap? Mire jó a coaching – Baska Judit, a CoachOK Szakmai Szövetség elnöke

Kezdjük légzéssel a napot! – Nagy József
Általános ismertető a jóga légzésekről, mint professzionális technikákról. Hogyan használhatjuk a légzést mint előadó, mint konzulens? Hogyan tartható meg az energiaszint, és hogyan növelhető a napi folyamatokban?
Nagy József 34 éve jógaoktató, 19 éve jógaoktatóképző és jógaterapeuta, a Magyar Jógaoktatók Szövetsége elnöke.

Átváltozásom történe – Kolossváry Judit
Akik ismernek, mind azt kérdezik, mi a titka annak a szemmel látható pozitív változásnak, ami mostanában sugárzik belőlem. Nem titok, ajándék, amit szívesen tovább is ajándékozok mindazoknak, akik hallani szeretnék.

Hogyan csípjük fülön magunkat, amikor szabotáljuk magunkat hiteinkkel? – Monostori Tímea
Mennyire befolyásolja a munkánkat az egyén hitrendszere, elképzelése önmagáról és a világról? Hogyan vegyuk eszre a negativ hitrendszereinket, amik korlatoznak a siker, a fejlodes es az intuiciom meghallasanak utjan? Miket hallottal gyerekkent a sikerrol, a csaladrol, a szeretetrol, a penzrol? Mennyire vannak jelen ezek a tanulasok az eletedben? Azok a mondatok a te mondataid is, vagy tovabb leptel? Pozitiv kerdezes. Mi a legjobb neked ebben a problemaban? Milyen rossz tortenne, ha hirtelen eltunne a problema?

ÖsszeTÁKolt kommunikáció – avagy biztos jól értjük a másikat? – Szilágyi Csaba
A hétköznapokban gyakran előfordul, hogy nem értjük, vagy félreértjük a másikat. Vagy éppen fordítva, el akarunk mondani valamit, és az üzenet nem pont úgy jut el a másikhoz, ahogy az a mi fejünkben összeállt. Ennek oka, hogy a kommunikációnkban TÁK-olunk: torzítunk, általánosítunk, kihagyunk. Hogyan tehetjük tudatosabbá gondolataink közvetítését, illetve hogyan juthatunk a legközelebb a másik gondolataihoz? Egy NLP-s eszköz ízelítőt szeretnék adni ehhez segítségül.

Mit választasz: örömteli vagy szenvedés légzés? Jóga CoachingKovács Endre
Az előadás alatt megismerkedünk néhány alapvető mozgás-légzés és tudati módszerrel, hogy a testünkben áramló életenergiákat harmonizálva, erősítve, felfedezzük az egészség, az örömteli nyugodtság, a tiszta tudatosság, és felszabadultság minőségeit a hétköznapokban.

A jelen-lét matrix az életünkben – Filipidisz Ildikó
Hogyan érhetsz el valódi átalakulást, bármit is szeretnél? Azt mondják a változáshoz idő kell. Sok. Aztán néha még napjaink sincsenek. Számtalan élethelyzet adódhat, amikor ki kell lépjünk a komfortzónánkból. Van, hogy a körülmények változnak, máskor mi magunk döntünk másképp. Miért nem működik a vonzás törvénye? Miért mégis? A Jelen-Lét Mátrix kulcs Önmagadhoz, hogy újra "lélegzethez" juss. Ha tudod mit akarsz, én megmutatom hogyan érheted el.

Ebédszünet

Mersz kreativ lenni?  Szilágyi Erzsébet
Hogyan élhetnénk szabadon, szeretetteljes, egymáshoz és önmagunkhoz is őszinte, meghitt kapcsolatokban? Mi köze ennek az igényünknek a kreativitáshoz? Erre és ehhez hasonló kérdésekre keressük közösen a válaszokat.

Nekem a coaching azt hozta az életembe… – Nagy Enikő
Mit hozott számomra a coaching szemlélet az elmúlt 3 évben, hogyan mertem követni a legbensőbb hivásaimat, hogyan erősödtem, és az elmúlt fél éves Olaszországi utazásomról, amely megadta a végső bizonyosságot, hogy követnünk kell a belső hivást, még ha nem is tudjuk a dolgok kimenetelét, vállalnunk kell a bizonytalanságot, és a kockázatot. Hogyan találtam meg minden helyzetben a jót, és láttam rá arra, hogy minden a mi érdekünket szolgálja, ha képesek vagyunk nézőpontot váltani. Az erő a mi kezünkben van, és csak mi dobhatjuk el az áldozat szerepét, ha hajlandóak vagyunk kilépni a megszokott gondolati sémáinkból és menni az intuicióink felé.

Válts dobozt, ha kinőtted a régit! – Zétényi Dóra
Ha angolul kellene tartanom ezt az előadást, akkor biztosan az lett volna a címe, hogy : Think outside of the box, or grab a new one. Magyarul nem lehet olyan frappánsan fordítani, de én azt mondanám, hogy gondolkozz a megszokott kerékvágáson kívül ,vagy egyszerűen válts kerékvágást :) Én is ezt tettem, amikor tavaly szeptemberben coach segítségével kitaláltam, hogy létrehozok egy olyan új dolgot, amiről álmomban sem gondoltom volna, hogy valaha közöm lesz...

Egy hétköznapi hős útja – Tóth Edit
"Legutóbb 2013-ban magam is tettem egy ilyen lépést, bár előtte hónapokig magyaráztam, miért kizárt, hogy én még egyszer az életemben ilyet tegyek. Aztán mégis megtörtént.
Arról fogok beszélni, hogy mi volt ez a lépés, és ez az egyetlen lépés milyen próbatételekkel telitűzdelt útra vezetett. Mesélek a választásaimról. Fontosnak tartom, hogy tudjuk: mindig választunk, mert mindig van választásunk – feltéve, hogy megengedjük azt magunknak. Mert jogunkban áll lemondani is róla. Ez is egy választás!
Amikor Indiana Jones a Szent Grált kereste, kiállta a próbákat, s övé lett a Grál és az élet vize. Hétköznapi hősként is próbatételeken keresztül vezet az út, aminek a végén elnyerhetjük a Grált - ami az én olvasatomban egy Megértés -, és utána valóban újra éledhetünk!
És közben mit tapasztaltam? Ahogy Indiana Jones lábai előtt csak lépésről lépésre jelent meg az út, úgy jelenik az meg a Hétköznapi Hős számára is - aki mi magunk vagyunk!"

Miért is olyan nehéz változtatni? – Filozófiai megközelítésben Bajzák István
Önmagunk megértéséhez (hermeneutika), amikor a változás (valamely) útját keressük, mert időszerűnek érezzük (egyébként, persze folyamatosan az), adnék egy rövid összefoglalást. A kiindulópont, a téma: a "ragaszkodás", mint olyan. A következő szerzők, gondolkodók írásaira, gondolataira - kimondatlanul is - utalva: Heidegger, David Bohme, Hesse, Maharishi). Feltétlen hasznos volna volna számomra, ha a megadott elérhetőségemen akár szakmai hozzászólások, vélemények, továbbgondolások, párbeszédek is érkeznének, a téma későbbi írásos részletesebb kidolgozása érdekében.

Kung Fu mozgással a változásért – Jankulár László
Évek óta Ving Tsunk kung fu-val foglalkozom. Ebben a mozgásformában én nagyon sok segítséget találok abban hogy coachként megmutathassam az ösztönös reakcióinkat bizonyos élethelyzetekben. Így később tudatosabban, felismerve a hibáinkat és egy komoly döntés megszületése után hogy valójában mit is szeretnék és merre is szeretnék haladni hatékonyabban tudunk cselekedni. Először fizikai szinten értem meg saját magam és a különböző reakcióim, utána tudok elkezdeni ezeken változtatni.

 

Ízelítő workshopok:

I. terem (Barna szalon)

10.30- 12h Adj hangot magadnak! - avagy az önkifejezés bátorsága – kommunikációs workshop Vollner Judittal
Lélegezz! Beszívod a levegőt, majd amikor kifújod, sokszor hangot is adsz hozzá, sőt szavakat, mondatokat formálsz. Beszélsz. Arra nemigen gondolunk, hogy minden megszólalásunkban a levegővel együtt egy kicsit a lelkünk is kiárad. Lélegzés és lélek-zés.
Mi minden érződik, látszik, hallatszik a beszélő személyiségéből? Mitől tűnik valaki hitelesnek és meggyőzőnek? Hogyan lehet fesztelenül megnyilatkozni? Mitől lesz valakinek jó fellépése? A személyes kisugárzás, a jelenlét varázsa hogyan hat a környezetünkre, és hogyan hat vissza ránk, személyes fejlődésünkre, változásainkra?
Ezekhez a gondolatokhoz társítunk gyakorlatokat, amelyekkel játékosan és főként felelősség nélkül próbálgatjuk magunkat.
Vollner Judit színész, drámapedagógus, rendszeresen tart kurzusokat a beszéd és a metakommunikáció tudatosításáról.

12.10 – 13.30h Hallgass a megérzéseidre! – kreativ önismereti workshop Murányi Krisztinával
Életed kezdetétől ott van benned a szabad alkotó és teremtő erőd forrása. Gyerekként gyakran könnyebben kapcsolódunk ehhez a forrásunkhoz. Keleti tanítások szerint az alkotó erőnk olyan eszközünk, amelyen keresztül összekapcsolódhatunk az univerzum energiáival. Biztosan Te is érezted már egy-egy tevékenységed közben, amikor teljesen belefeledkeztél, hogy tele vagy energiával, jobban is érzed magad. A program során saját belső teremtő forrásunkhoz látogatunk el a szimbólumok és alkotó fantáziánk segítségével, erősítjük személyes kapcsolatunkat kreatív forrásunkkal. Ez segít, hogy a mindennapokban is odatalálj. Várlak szeretettel! Addig is ünnepeld meg kreatív energiáidat és állítsd a magad szolgálatába. Ezért minden nap alkoss valamit, legalább egyszer.

14- 15h A szó elszáll, az írás marad – kreatív írás workshop Bakos Zsuzsival
Grafomán ember lévén gyakran adok az ügyfeleknek "körmölős" feladatokat, mert hiszek az írás öngyógyító és önreflexiós erejében. A workshopon kiderül, hogyan segíthet hozzá az írás az önismeret elmélyítéséhez és az életproblémák kibogozásához.

15.10-16.10h Önismeretről játékosan – Szepesvári Orsolyával
Mindannyian úton vagyunk – nyár előtt pedig különösen. Rövid KÉPzeletBEli utazás (vezetett imaginációs gyakorlat) és annak rajzos megjelenítése révén finoman ránézünk életünk egyik fontos aktuális kérdésére. Teret adunk egy új lehetőség, erőforrás, továbblépés felbukkanásához, a belső kép „kézzelfoghatóvá” tételével pedig élményeinket mélyebben tudatosíthatjuk és eredményesebben integrálhatjuk életünkbe. Mindezt kreatívan, önfeledten – sok képpel, rajzeszközzel.

16.20 – 17.30h Ki vagyok és mit akarok – nyár eleji utazás önmagunk felé Rubint Barbarával
Mennyire járod a magad IGAZI útját? Vajon megéled és kihasználod életed lehetőségeit? Annak minden szépségével és buktatóival együtt? Egy könnyen elsajátítható módszer ahhoz, hogy ráláss, vajon hol tartasz a személyes fejlődésedben, s merre haladsz a Te saját IGAZI utadon.

 

II. terem (fehér szalon)

10.30h-11.30h William Életkészségek – stresszkezelésről, önérvényesítésről picit másként Csuport Lászlóval
Stressz nélkül nincs élet, de a túl sok negatív stressz gátolja, hogy az legyél, aki valóban lehetnél. Ha a bemutatásra kerülő - tudományosan megalapozott - módszer segítségével megtanulod kézben tartani a stresszes helyzeteket, akkor eredményesen kezeled majd a munkahelyi, családi konfliktusokat, hatékonyabban tudod érvényesíteni érdekeidet, építeni-fejleszteni kapcsolataidat, lazábban, könnyedébben veszed az életet. Jobban érzed majd magadat a bőrödben.

11.40h- 13.20h Dolgozzunk picit magunkon! Sajátélményes önismereti csoportfoglalkozás Laczkó Riával
Az animáció szó kettős jelentésű. Egyrészt jelenti azt, hogy fellelkesíteni, jókedvre buzdítani, másrészt az élettelen tárgyakba lelket önteni. Játékos önismereti foglalkozás, kavicsfestéssel, zenével.

14-15 Kifelé a gödörből! - egyéni és csoportos problémák megoldása kreatív technikákkal Máthé Judittal
Bizonyára Te is rácsodálkoztál már arra, milyen könnyű a MÁSOK problémáit kreatív ötletekkel megoldani. Amit nehéz: a sajátunk, vagy a csoporté, amelynek tagjai vagyunk. Érintettként azonnal akadályokkal, gátakkal, ellentétekkel szembesülünk. Hogyan tudjuk ezeket megfelelő technikákkal, lépésekkel, a kreatív gondolkodást segítő rendszerekkel leküzdeni? Hogyan fér össze a racionális, szisztematikus gondolkodás az intuíciókkal, az érzésekkel? Erre mutatok be gyors és hasznos eszközöket a workshopon. Ha jössz, hozz magaddal egy olyan problémát is, amelyet a csoport segíthet megoldani!

15.10-16.40h Érzelmileg intelligensebben! – Tranzakció analízis alapú kommunikációs workshop Novák Ágival
Hogy miért fontos a reális önértékelés, a saját érdekeink képviselete, a stresszes helyzetek és az indulatok kezelése, a jó a problémamegoldó képesség, a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodás, a kitartás, a jó emberismeret, a konfliktus kezelési és a másokra való hatásgyakorlás képessége, valószínűleg nem kíván magyarázatot. Szinte naponta hallunk az érzelmi intelligencia fontosságáról, ám mégis kevesen vannak tisztában a saját erősségeikkel. Azok száma pedig, akik tesznek is valamit a fejlesztendők érdekében még kevesebb. A statisztikák szerint a magyar lakosság többsége nem érzi jól magát a bőrében, ami megerősíti az érzelmi intelligenciával való foglalkozás fontosságát, hiszen ezek a tényezők nemcsak a sikereink kovácsai, hanem nagyban befolyásolják a jól létünket. A workshopon nemcsak hallasz majd az érzelmi intelligenciába tartozó ötféle készségcsoportról, hanem megismersz néhány gyakorlatot is, amelyek segítségével ezeket a képességeket - kortól függetlenül - fejlesztheted.

 

 

Kiállítás és beszélgetés az alkotóval:

Délelőtt: Braun Katalin – rajzok, írások

11-11.30h változásom, alkotásaim története
A környezeti inger és az arra adott reakciónk között van egy tér. Ez a szabadságunk és az erőnk tere. Minél tudatosabban tudjuk használni ezt a teret, annál jobban tudunk a jelenben lenni, ítéletek nélkül. Mindez jótékony hatással van a lelki egészségünkre, kapcsolatainkra és a munkákra. A workshop során mindfulness gyakorlatokat fogunk végezni, amelyek könnyen elvégezhetőek a mindennapokban. E mellett tárlat bemutatót is tartok a rajzaimból és verseimből, melyek a jelenben levés művészeteként születtek meg.

 

Délután: dr. Sinkó Erika

15-15.30h Selyemvarázs - "Mögöttem a munka, előttem az élet!"
Soha nem késő! Tanúságos történet az újratervezés lehetőségéről coach és ügyfél szemmel. A közös munka eredménye a helyszínen "kézzel fogható", és megtekinthető. "Gyermekkoromban láttam először egy hölgyet, aki kendőkre festette álmait. Álmaim nekem is voltak, ám mégis jó pár év tapasztalás kellett ahhoz, hogy valóságot teremtsek belőlük. Csodálatos érzés, ahogy a színek futnak a selymen, életre kelnek és valójában érzéseimet, álmaimat, meséimet varázsolják a lehelet vékony anyagra. Flow, kreativitás, álom, ez az, amit nem lehet megunni!"

 

Egyéni coaching ülések:

Délelőtti coachok (10.00 , 11.00 , 12.00 órától):

Barta Gabriella

Bujtás Ágnes

Keresztes Gabriella

Kimmel Gabriella

Németh Mónika

Reskó Judit

Szabó Gyula

Szokoly Andrea

Valahovits Szilvia

 

Délutáni coachok (14.00 , 15.00 , 16.00 órától):

Bodnárik Beáta

Csiki Judit

Dósa Annamária

Harmath Csilla

Lengyel Zsuzsa

Ridira-Bócsi Rita

Ritschl Rita

Szentgyörgyi Éva

Dr. Tábor István

Tóth János

Urbánné Galyasy Hedvig

 

A nap díja: 1.500 Ft, ezért minden programon részt tudsz venni. A workshopokra és a coachokhoz előzetes bejelentkezésedet kérjük: info@coachok.hu

A belépődíjat a helyszínen vagy a CoachOK Szakmai Szövetség 11713012-20002822 OTP Banknál vezetett számlájára tudod rendezni.

Regisztráció: info@coachok.huCoach Menu
         
escort bayan escort