Vezetői attitűd és érzelmi intelligencia fejlesztése mesékkel

Nem standard, nem monoton, nem sablon,
ellenben megújító, alkotó, mélyreható, energetizáló és biztonságos…

Miért más?
Mert a fejlesztésnél az emberi értékek mentén foglalkozunk a vezetéssel - ehhez adja meg a stabil alapot a mesék értékrendje, világképe, ősi bölcsessége. Nem vezetési sablonokat fogunk elsajátítani, hanem saját értékek és attitűd mentén, önismerettel dolgozunk. Ez pedig a legnagyobb kihívás és legfontosabb eleme a vezetésnek! :-)

Az új fejlesztő programban mesék mentén foglalkozunk a vezetővé válás folyamatával, az élethelyzetekből fakadó változással, válsággal, krízishelyzetekkel. Mesék értékei, világképe és képi világa mentén keressük meg az új célokat, irányokat, azt, hogy mire is van szükség a fejlődéshez, a változáshoz. Megtartó és biztonságos környezetben, a hozott témához illeszkedő mesék mentén, preventív, fejlesztő szemléletű csoportos fejlesztéssel dolgozzuk fel a behozott témákat. A program célja önismeret-fejlesztés, vezetési modellek, szerepkörök és személyiségtípusok megismerése, vezetői értékrend, kommunikáció fejlesztése, kapcsolatok fejlesztése, új lehetőségek és megoldások megtalálása a vezetői szerepkör fejlesztéséhez.

A csoport témáit a résztvevők hozzák (néhány a korábbi témákból: új szerepkör kihívásai, régi szerepkör feladása, kiégés, kiközösítettség, energiahiány, célok elvesztése, stresszes munkahely). Ahhoz, hogy mindenkinek a történetét feldolgozzuk, egy előzetes beszélgetés alapján megkeressük azokat a meséket, amelyek vezetni fogják a csoportot a fejlődési program során. A csoportos feldolgozás azt jelenti, hogy hol Te leszel a főszereplő a mesédben, hol más meséjét élheted meg segítőként. Ezáltal sokrétű és élménygazdag utat járhatsz be a csoporttal együtt.

.... és miben lesz más? Nem ígérem, hogy könnyű lesz, nem ígérem, hogy öledbe hullik a szerencse, nem ígérem, hogy mindig kacagás lesz, nem ígérem, hogy nem négyelnek fel és ragasztanak össze többször a mesékben, és nem ígérem, hogy nem fogsz eltévedni. Viszont amit ígérhetek, hogy mikor útnak indulsz megtöltjük útravalóval a tarisznyát, hogy szerencsésen megérkezzél oda, ahová menni szeretnél. Azokon az utakon, amiket hajlandó vagy bejárni, megleled az iránytűt és a segítőket, amire szükséged lesz, hogy célba érjél. A többi már csak rajtad múlik!

16-20 fővel indul az utazás, 6 alkalom, havi 1 alkalom, szombat vagy vasárnap 9.00-18.00, helyszín Budapest belváros.
(a pontos időpont a csoport összeállítása után kerül rögzítésre)
Fejlesztő programot tartja:
Dr. Cservenyi Dóra - Metamorphoses meseterapeuta (SOTE),
Ami a további szakmai alapot adja:
több mint 20 éves ipari tapasztalat, több mint 10 év kutatás és egyetemi oktatás vezetés-szervezés témában, szervezetfejlesztéshez kapcsolódó coaching, változáskezelési programok, integritásfejlesztés.

Az előzetes jelentkezés és a csoport feltöltése megkezdődött. Ha szeretnéd a helyedet biztosítani, akkor azt egy előzetes regisztrációval, a bevezető beszélgetésen teheted meg.
Minden további információ:
dora.cservenyi@gmail.com

Start/Restart

2017 őszén elindult a Start/Restart címmel egy csoportos coaching program, amely Budapesten és Nagykovácsiban több csoportban is lezajlott.

Szakmailag és emberileg egyaránt komoly sikernek látom ezt a programot, ízelítőül egy-két visszajelzés itt olvasható.

2018 januárban ezekkel a tervekkel indul a program:

Változtatnál? Újrakezdenél? Elindulnál végre? Nehéz meghozni az első döntést? Bizonytalan vagy még dolgokban?

Ilyenkor jó segítség lehet, ha van valaki, akivel tudunk beszélgetni, akiről nem tudjuk előre, hogy mit fog mondani, aki jó kérdéseket tesz fel, akivel megoszthatjuk félelmeinket, kétségeinket. Jó, ha valaki felvet olyan szempontokat is, amelyekre magunktól nem gondolnánk, ha netán segít megtenni az első lépéseket.

Nekem – coachként, szervezetfejlesztő szakemberként - egyik kedvenc eszközöm a csoportos coaching munka, ahol egymást támogatva, egymás energiáit, ötleteit, személyiségét is segítségül kaphatjuk.

Izgalmas, élményszerű gyakorlatok, beszélgetések formájában dolgozunk azon, hogy megtaláljuk rejtett tartalékainkat, értékeinket, közelebb jussunk a döntéshez, el merjünk indulni, elkezdjük megvalósítani az álmainkat.


További részletek, díjak a program honlapján, a Kokart Coaching facebook oldalán, illetve kérdéseitekkel megkereshettek közvetlenül is (email: koskovics.eva@kokart.hu tel.: +36 30 950 7238).

Koskovics Éva

www.kokart.hu
www.treevision.org

VÁLTOZOZÁS a mindennapokban - bevezető workshop

VÁLTOZÁS A MINDENNAPOKBAN - személyközpontú szervezetfejlesztés, ingyenes bevezető workshop.

Vezetőként, szakértőként fejlesztési, változási folyamatokat kell irányítanod? Vagy egyszerűen érintett vagy a munkehelyeden egy változási folyamatban és a lehető legjobbat akarod kihozni belőle? Egyáltalán hogyan lehet megélni pozitívan egy változást?
Ezen kérdések mentén indul egy fejlődés és megoldásorientált, személyközpontú fejlesztési program ősszel, amelynek ingyenes bevezető workshopját ajánlom figyelmedbe.

A workshopon ízelítőt kaphatsz a program tartalmából.
- Szervezetfejlődés, szervezetfelesztés
- Projekt és folyamatmenedzsment - folyamatfacilitálás
- Változásmenedzsment - válságmenedzsment
- Rendszerfejlesztés
- Erőszakmentes kommunikáció
- Konszenzusépítés
- Szervezeti kultúra fejlesztése
- Személyiségtipológia

Sok-sok vizuális eszköz, rendszerállítás, brainstorming, rolestorming, inspiratív feladatok.

Ha érintett vagy a témában, úgy érzed szeretnél nyitni új módszerek, eszközök, eljárások felé, vagy a különböző szakterületekről érkező csoportban új gondolatokat szeretnél megismerni, magad akarod irányítani a változásokat, akkor javaslom gyere el a workshopra.
Regisztráció: dora.cservenyi@gmail.com

Tudásfolyamatok támogatása coachinggal

Meghívó műhelymunkára 2 szakma találkozási pontján

A tudásmenedzsment (TM) és a coaching két dinamikusan fejlődő szakterület, amelyek egyre meghatározóbb szerepet töltenek be az egyének és a szervezetek fejlesztésében. Nem lehet kétséges, hogy az eddig párhuzamosan fejlődő két szakma intenzívebb együttműködésével még több hozzáadott értéket tudnának termelni partnereik, ügyfeleik számára. A szakmai párbeszéd elindítása érdekében a KM EXPERT és a CoachOK Szakmai Szövetség közös műhelymunkát szervez 2017. november 21-én, Budapesten.

A program célja, hogy jobban megértsük egymás törekvéseit, alaposabban megismerjük a másik szakterület által alkalmazott közelítésmódot és módszereket, megtaláljuk azokat a pontokat, ahol a két szakma kiegészítheti, erősítheti egymást.

Abból indulunk ki, hogy a tudásmenedzsment és a coaching is az ügyfelében rejlő lehetőségek jobb kihasználását igyekszik segíteni. A TM a szervezeti tudástőke hasznosítására, a szervezeti tanulóképesség fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, a coach pedig az egyént (csoportot) támogatja abban, hogy minél többet ki tudjon hozni saját adottságaiból.
A TM fejlesztések eredményessége nagymértékben függ attól, hogy a tervezett változásokat milyen mértékben értik meg és támogatják a szervezet tagjai. Ezek az intézkedések szinte mindig érintik a szervezeti kultúrát, aminek a megváltoztatása nehéz, hosszú folyamat, amit leginkább az elkötelezett, következetes vezető magatartással lehet megtámogatni.
Ugyanakkor az egyéni fejlesztő munkának kitűnő keretet adhat, ha a (coacholt) vezetők fejlődésükhöz egy olyan támogató keretet kapnak, amit egy tudásmegosztó kultúra és a szervezeti tanulást elősegítő tudásmenedzsment rendszer nyújthat.

A tervezett program
-    Sikerek és kihívások tudásfolyamatok fejlesztésében
(kiselőadás: Gyulay Tibor; KM EXPERT)
-    Coaching lehetőségei az egyéni és szervezeti tanulási képesség fejlesztésében
(Kiselőadás: Kuczik Rita; Üzleti Edző - Europe Motion Kft)
-    Ha akkor tudtuk volna…!
(Tanulságok a Magyar Televízió tudásmenedzsment projektje kapcsán. Móriczné Zvornik Csilla; akkor MTV HR igazgató, ma tanácsadó, coach)
-    A szinergikus együttműködés lehetőségei a TM és a coaching között
(Csoportmunka a részvevőkkel)

Szervezés
-    Időpont: 2017. november 21. (kedd) 15:00 – 17:30
-    Helyszín: Budapest Lexmark tárgyaló (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.)
-    Létszám: Maximum 40 fő
-    Részvételi díj: A program ingyenes, de előzetes regisztrációt kérünk.
-    Jelentkezés: a KM EXPERT honlapján: http://kmexpert.hu/esemenyek/tudasfolyamatok-tamogatasa-coachinggal/
-    Kapcsolat: Gyulay Tibor, gyulay.tibor@kmexpert.hu, +3620 942 2559


Várjuk a coaching és tudásmenedzsment szakma képviselőit és minden érdeklődőt!

"Siker, (anyagi) bőség, önmegvalósítás - Előadás

Van egy álmod, de nem tudod, hogyan indulj el és valósítsd meg?
Utálod a munkád, úgy érzed, hogy nem a helyeden vagy?
Váltani szeretnél, vagy vállalkoznál, de nem mersz lépni?
Félsz a kurdarctól, hogy nem sikerül?
Vagy még nem tudod, mit szeretnél csinálni, mik az erősségeid, mi a te életfeladatod?
Több pénzt szeretnél keresni? Anyagi bőségben, biztonságban élni?
Szeretnél sikeres lenni?

Ha a fenti kérdésekre legalább egy „igen”-nel válaszoltál, szeretettel várlak erre az előadásomra, ahol megnézzük, hogyan tudod elérni, megteremteni mindazt, amire születtél! A sikerrel, pénzzel kapcsolatos érzelmek, félelmek, önkorlátozó hiedelmek feltárásán keresztül rálátást nyerhetsz továbbá problémáid (munkanélküliség, sikertelenség, konfliktusok, anyagi nehézségek stb.) okára. Az életed nagy részét a munkád teszi ki, nem mindegy, hogy mivel foglalkozol nap, mint nap, hová jársz be dolgozni és mennyit keresel. A legtöbb ember ritkán ér el sikert abban, amit nem szívesen, sőt nem élvezettel, szeretettel csinál. A siker öröm, szabadság és szeretet.

Bármit elérhetsz, bármi sikerülhet, ha tudod mit szeretnél, hiszel az álmodban, a képességeidben és önmagadban! Ha megtalálod és szívvel-lélekkel csinálod azt, ami az életfeladatod. A siker benned kezdődik! Csupán a kudarctól való félelmeid és önkételkedéseid választhatnak el ettől. Találd meg az igazi helyed, a hivatásod és valósítsd meg önmagad! Ne halogasd tovább, vállalj felelősséget az életedért és vágj bele! Szeretettel várlak!

Időpont: 2017. január 30., hétfő, 18.00-20.00 óráig
Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Boróka terem (1062 Budapest, Andrássy út 98.)
Részvételi díj: BELÉPŐ nincs, KILÉPŐ van, amelynek ára érzésed és lehetőségeid szerint 1.000,-Ft, 1.500,-Ft vagy 2.000,- Ft
Részvételi szándékodat kérem előre, írásban szíveskedj jelezni: monika.uhlar@t-online.hu
További információ: Uhlár Mónika, 06-20/3332-908


Coach Menu
         
escort bayan escort